به گزارش مشرق، تبادل اسراء و پیکر شهدا میان سوریه، دولت لبنان، حزبالله با تروریستها در عرسال انجام شد و نزدیک به 200 اتوبوس برای منتقل کردن تروریستها و خانوداه آنها از فلیطه سوریه وارد عرسال شدند که تروریست ها را به همراه خانواده هایشان به سمت السلمیه در استان حمص و سپس از آنجا به ادلب منتقل کردند.
در همین حال تیمسار عباس ابراهیم رئیس سازمان اطلاعات لبنان در گفتوگویی با شبکه خبری المنار از شروع مرحله دوم مذاکرات با تروریستها خبر داده است. در مورد مسیر انتقال تروریستها به ادلب هم طرح جالبی توسط سازمان اطلاعات سوریه داده شده است تا تروریستها با انتقال به شهر السلمیه به استان ادلب بروند.
نکتهای که اینجا باید به آن اشاره شود، عقب ماندن سعد الحریری از تحولات در مرزهای مشترک با سوریه است. او که بشار اسد را قاتل پدرش میداند و به مباشرت با سعودیها در طول شش سال گذشته صدها میلیون دلار برای تروریستهای جبهه النصره و داعش هزینه کرد تا حزبالله و دولت سوریه را به زمین بزنند، با وجود اطلاع از روندها در مذاکره با تروریستها، اما نه میتواند بگوید خوب است و نه میتواند بگوید که بد است. در حال حاضر اطلاعات لبنان ضمن همکاری با همتایان سوری خود موفق به پایان دادن به تروریسم القاعده در مرزهای مشترک شدهاند و بعد از این هم این همکاریها برای مبارزه با تروریستها ادامه پیدا خواهد کرد.
تیمسارعباس ابراهیم، پس از آنکه فرمانده اطلاعات لبنان شد بسیار بهتر از سلف خود که غلام حلقهبهگوش سعودیها، امریکاییها و حتی صهیونیستها بود و از سفارت امریکا در بیروت دستور میگرفت، کار کرد. او در ابتدای کارش که با حضور تروریستها در لبنان همراه شد و فرودگاه رفیق حریری به مرکز ترانزیت تروریستهای بینالمللی به داخل سوریه تبدیل شده بود، مشکلات بسیاری داشت. در همان ابتدا او موفق شد بحرانهای بسیاری را در لبنان کنترل کند و آنگونه که خودش در جایی گفته بود، راز موفقیتش، ارتباط دوستانه و همکاری نزدیک با واحد اطلاعات مقاومت اسلامی است که به دلیل اشراف بر منطقه و افراد او را از مسائل مختلف آگاه میکردند.
در بحران سوریه، ابراهیم سه پرونده بسیار مهم را مدیریت کرد که هر کدام از آنها خود یک دنیا کار داشت. در سالهای اول جریان 14مارس با خیال خام اینکه دولت سوریه سقوط خواهد کرد در کارهای وی سنگاندازی بسیاری میکرد. این سنگاندازیها باعث میشد تا او برای هماهنگی یک کار کوچک بارها و بارها به دمشق برود. این سفرها گاهی آنچنان زیاد و پشت سر هم بود که در هفته شاید تا دوبار تکرار میشد. اما او برای اجرای توافق با جبهه النصره در عرسال و انتقال آنها به ادلب دیگر نیازی به این همه وقت تلف کردن نداشت. فرمانده اطلاعات لبنان این بار فقط تلفن را برداشت و با علی مملوک هماهنگ کرد و مملوک هم دستورات لازم را به نیروهایش داد.
سه اقدام مهم عباس ابراهیم شامل بازگشت اجساد بر جای مانده در تلکلخ (2012) آزادی گروگانهای لبنانی از دست تروریستها در شهر اعزاز (2013) و بالاخره آزادی راهبههای اسیر شده به دست النصره در شهرک تاریخی معلولا (2014) می شود. در همین سالها او به دلیل قطع روابط سیاسی میان دمشق و بسیاری از پایتختهای اروپایی نقش واسطه را بازی میکرد. تبادل اطلاعاتی در مورد گروههای تروریستی برای اروپاییها اهمیت بسیاری داشت و از آنجایی که شرط دمشق برای این تبادل برقراری روابط سیاسی بود، عباس ابراهیم به دلیل روابط خوبش با علی مملوک گزینهای بسیار مهم ارزیابی میشد که در بزنگاهها وارد عمل میشد.
در طول شش سال گذشته او موفق شده تا اطلاعات بسیار خوبی از فعالیت تروریستها در لبنان و سوریه و به ویژه حملات انتحاری که قرار است در بیروت صورت بگیرد را از طرف سوری دریافت کند. بسیاری از حملاتی که توسط ارتش و نیروهای امنیتی لبنان علیه تروریستها صورت میگیرد بر اساس همین تبادل اطلاعات صورت گرفته و در بسیاری از موارد حتی سیاسیون لبنانی هم از این ارتباطات با خبر نبوده و نیستند. در حال حاضر هم او پس از پایان ماموریت پاکسازی عرسال از تروریستهای داعشی و القاعدهای، ماموریت مهم دیگری را بر عهده خواهد گرفت.
یکی از مهمترین بحرانهای فعلی لبنان وجود دهها هزار آواره و جنگزده سوریهای در خاک لبنان است که با امن شدن استانهای ریف دمشق و حمص باید به خانه و کاشانه خود بازگردند. مسوولیت این مهم در حالی که حرف سعد الحریری در دمشق هیچ خریداری ندارد، بر عهده تیمسار عباس ابراهیم است که حالا نقش وزارت امور خارجه و آوارگان را هم بازی میکند.
منبع: پایگاه دیدبان